Applikációs és szolgáltatásfejlesztés autistáknak

Az autista személyek számára akadálymentes életet biztosító applikáció és szolgáltatásfejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében, 450,78 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

applikáció

A projekt 2018. január 1. és 2020. december 31. közötti folyamata során egy olyan egyedülálló, innovatív digitális fejlesztésre kerül sor, mely az autista személyek integrációjában, s életminőségük javításában jelentős szerepet képviselhet a jövőben. A projektet az Autisták Országos Szövetsége az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjával közös konzorciumban valósítja meg.

A “DATA: Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon” címmel induló fejlesztés célja, hogy mobil applikációval, valamint hozzátartozó internet alapú szolgáltatással segítse az autista gyermekek és felnőttek mindennapi életvitelét. A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy egységes rendszerben, de egyéni igényekre szabható támogatás hozható létre, ezáltal az autista személyek, családtagjaik, s az őket segítő szakemberek könnyedén s közösen állíthatják össze a felhasználó számára szükséges segítséget. A fejlesztés segíti az autista emberek szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését is.

Az Autisták Országos Szövetsége tájékoztató rendezvényeket szervez, melyeken a résztvevők megismerhetik majd a projektet. A rendezvényekkel kapcsolatos információk elérhetők lesznek az Autisták Országos Szövetségének honlapján (http://aosz.hu/), valamint a projekt hamarosan induló honlapján (data.aosz.hu).

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top