Átadták az UNICEF kibővített szolgáltató központját Budapesten

Átadták az ENSZ Gyermek Alap (UNICEF) budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát pénteken Budapesten.

Az átadási ünnepségen Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kiemelte: az UNICEF szolgáltató központ bővítéséhez nyújtott támogatással Magyarország hozzájárulhat a szervezet hatékonyságának további növeléséhez.

A magyar kormány által biztosított körülmények érdemben segíthetik az UNICEF globális küldetésének zökkenőmentes működését és sikeres tevékenységét a világ valamennyi gyermekének érdekvédelmére – fogalmazott.

Az államtitkár kifejtette: Magyarország mindig örömmel fogadta, ha több évtizedes ENSZ-tagsága során az ENSZ valamelyik szervezete Magyarországot választotta új irodája, központja helyszínének.

Magyarország teljes mértékben elismeri az UNICEF munkáját, amelyet a gyermekek jóllétének javítására, jogaik védelmére végez – jelentette ki Mikola István.

Mark Beatty, a budapesti szolgáltató központ igazgatója kiemelte: a 2015-ben megnyitott központ nagy mértékben hozzájárult az UNICEF hatékonyságának növeléséhez és költségeinek csökkentéséhez.

Mint mondta, a szervezet hálás a Magyarország által az elmúlt években nyújtott támogatásért és azért a kiváló együttműködésért, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával alakítottak ki.

A gyermekek érdekeiért, helyzetük javításáért és jogaik védelméért tevékenykedő világszervezet 2015. szeptember 11-én nyitotta meg globális szolgáltató központját Budapesten a hatékonyság javítása és a költségek csökkentése érdekében a kulcsfontosságú pénzügyi és humán erőforrással kapcsolatos ügyintézés központosításával. A további racionalizálási tervekkel összhangban a UNICEF 2017 februárjában a szolgáltató központ tevékenységi körének bővítéséről döntött, így már szakmai továbbképzéséket és konferenciákat is szerveznek Budapesten a szervezet munkatársainak.

Az UNICEF globális szolgáltató központ felállításával a Nemzetközi Gyermekalap jelentős költségmegtakarítást ért el a 2015-ös létrehozás óta. A jelenlegi bővítés eredményeként a Wesselényi utcai központban már 380-an dolgoznak. Az új feladatok révén évente csaknem 1000 nemzetközi tisztviselő szakmai továbbképzését fogja biztosítani és 29 szakmai konferenciának ad majd otthont a budapesti központ.

(Forrás: www.kormany.hu)

Scroll to Top