Nyitni kell a hátrányos helyzetű tehetségek felé

A Munka-Kör Alapítvány szívesen támogatja a kiemelkedő művészeti tehetséggel rendelkező megváltozott munkaképességű személyeket. Foglalkoztat olyan munkatársakat a hallássérültek mellett, akik más érzékszervi fogyatékossággal rendelkeznek.

A szervezethez 5 évvel ezelőtt fordult egy látássérült ügyfél, akit jelenleg 8 órában tudnak foglalkoztatni. A fiatal énekművész és ökumenikus kántor kiváló zenei képességekkel rendelkezik. Évekig tanult Salzburgban, Herfordban, Pécsett, Budapesten és Vácott különféle főiskolákon éneket és zenét. Részt vett tehetségkutató versenyen,ahol a paraszupersztár döntő első helyezését érte el ének kategóriában, kül- és belföldi rendezvényeken szerepelt, és több évig dolgozott egyházi gyülekezetek kántoraként. Az énektanár mélyen elkötelezett a zene iránt. Bebizonyítja, hogy akarattal és kitartással sok mindent tehetünk fogyatékossággal élő emberként,ha keressük a lehetőségeket, és egyedülálló módon megmutatja, hogy a megváltozott képességű személyek is tudnak dolgozni,ha esélyt biztosítunk nekik rá.

A társadalom elutasító magatartása miatt nehezebben haladnak előre a pályán a megváltozott munkaképességű személyek: szorgalommal is kevesebb esélyük van a munkavégzésre, ami részben a nyitottság hiányának és az előítéleteknek köszönhető. Az Alapítvány ezért szeretné ösztönözni a munkaadókat, állampolgárokat, hogy keressenek lehetőséget a kiemelkedő tehetségű hátrányos emberek foglalkoztatására.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top