„Reszket a lelkem, mert eszembe jutottál” Meghirdették a VERSÜNNEP 2023 eseménysorozatot

A 17 éve működő Versünnep Alapítvány „Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” címmel hirdette meg 2023-as eseménysorozatát. A versenyre négy kategóriában jelentkezhetnek hivatásos színművészek, előadó-művészek és képző intézmények hallgatói, valamint iskolák, civil közösségek, amatőr előadók és formációk. A jelentkezéseket Vers- és prózamondás, Énekelt vers, vagy versmegzenésítés, Képző és/vagy filmművészeti alkotás, vagy Táncművészeti alkotás kategóriában várják. A határidő hivatásos előadók esetében 2023. február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél.


A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek is kell szerepelnie. Idei kiemelt évfordulók: Petőfi Sándor (1823-1849), Madách Imre (1823-1864), Szendrey Júlia (1828-1868), Kormos István (1923-1977). A versenyre egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek.
Iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek a Versünnep 2023 évi eseményekre. A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével. A versmondó versenyek legjobbjai, kategória győztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.

A 17 évvel ezelőtt létrehozott és azóta is töretlen lelkesedéssel működő Versünnep Alapítvány fő célkitűzése az előadó-művészet támogatása és méltó magas szintű képviselete. Hivatásos színművészek és előadó-művészek, amatőr előadók és civil közösségek, iskolák részére meghirdetett versmondó versenyek és események megrendezésével hoz létre saját produkciókat, rendezvényeivel népszerűsíti a magyar kultúra klasszikus és kortárs alkotásait Magyarországon és külföldön egyaránt. Az Alapítvány minden évben versenyeket, seregszemléket, bemutatókat, táborokat, gálaműsort szervez a tehetségek támogatására és kibontakoztatására neves színművészek, előadóművészek részvételével.

A felhívás az alapítvány honlapján érhető el, nevezni az ott található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Bővebb információ:
www.versunnep.net
facebook.com/versunnep

https://www.infonograd.hu/hirek/olvas/reszket-a-lelkem-mert-eszembe-jutottal-meghirdettek-a-versunnep-2023-esemenysorozatot-2023-03-07-174622

Scroll to Top