A közösségi szolgálat fontosságára hívta fel a figyelmet a Nógrádi Fiatalokért Egyesület

Nemrégiben a Civil Zsongás kezdeményezés keretein belül a civil szervezeteknek lehetőségük volt arra, hogy megismerjék egymás tevékenységeit és bemutatkozzanak a salgótarjáni fiataloknak. A Nógrádi Fiatalokért Egyesület a Pegazus Természettudományi Élményközpontban fogadta az érdeklődőket egy játékos ötletlaborral.

Fotó: nool.hu

18 állomáson képviseltették magukat a civil szervezetek Salgótarjánban, ebből az egyik helyszínen a Nógrádi Fiatalokért Egyesület egy ötletlaborral készült a látogatóknak, amelyen keresztül megismerhették az egyesület tevékenységét.

– Az iskolások számára készültünk egy ötletbörze játékkal, ahol arra kértük a csapatok tagjait, hogy írjanak fel egy papírlapra olyan ötleteket, javaslatokat, amelyeket úgy gondolnak, hogy meg lehet valósítani a közösség erejével azon a településen, ahol élnek. Majd ezeket a lapokat összeszedtük és a csapatoknak meg kellett szavazniuk, hogy melyik ötletet tartják a legjobbnak. Majd arra kértük őket, hogy a legtöbb szavazatot kapó javaslatot rajzolják le és készítsenek egy csoportfotót – ismertette a programot Oláh Gergő az egyesület elnöke.

Arra is kitért, hogy a fiatalok leggyakrabban a közösségi terek hiányát említették, amit akár közös összefogással létre is tudnának hozni. Buzdították a fiatalokat, hogy jelentkezzenek a közösségi szolgálatra, valamint arra ösztönözték őket, hogy abban teljesedjenek ki, amit szeretnek csinálni és ezt a közösségért tegyék.

– Ezzel a játékkal – egyesületünk célkitűzései alapján – arra hívtuk fel a fiatalok figyelmét, hogy merjék megvalósítani ötleteiket, bátran indítsanak helyi kezdeményezéseket. Bízunk benne, hogy az itt felmerülő ötleteket a saját környezetükben majd meg tudják valósítani, vagy hasznosítani tudják a közösségükben és helyi kezdeményezésekké alakulnak – mondta el Oláh Gerő.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/06/a-kozossegi-szolgalat-fontossagara-hivta-fel-a-figyelmet-a-nogradi-fiatalokert-egyesulet-a-civil-napon

Scroll to Top