A mozgássérült emberek önálló életének támogatása közös érdek

Nagyon fontos, hogy létezzenek olyan szervezetek, amelyek az egyéni szándékokat és hitet kézzelfogható kezdeményezésekkel segítenek megvalósulni – emelte ki Varga Mihály az idén 25 éves Egalitás Mozgássérültek Létbiztonságát Elősegítő Alapítvány jubileumi ünnepségén.

A nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: a fogyatékkal élő emberek támogatása olyan ügy, ahol az önzetlen segítő szándék semmi mással nem pótolható.

A kormány szilárd szándéka, hogy a fogyatékkal élők, illetve mozgássérült honfitársaink minden körülmények között hozzájussanak a kellő segítséghez – hangsúlyozta Varga Mihály hozzátéve, hogy ez a támogatás nemcsak a közlekedési akadályok elbontásában jelentkezik, hanem munkavállalási vagy tanulási-képzési kérdésekben is.

a mozgássérült01

Varga Mihály köszönetét fejezte ki az alapítvány kuratóriumi elnökének, Nász Erzsébetnek azért az áldozatos munkáért, amelyet a mozgássérült emberek életminőségének javításáért végeznek. A politikus beszédében az 1992-ben létrehozott Egalitás Alapítványt méltatva elmondta: a Pesthidegkúti Mozgássérültek Lakótelepének létrehozása egyedülálló kezdeményezés volt az 1980-as években, amellyel a súlyosan mozgássérült kerekesszékes emberek lehetőséget kaptak az önálló életre. Munkát vállaltak, családot alapítottak, felelős döntéseket hoztak – fogalmazott a képviselő megemlítve, hogy az Egalitás Alapítványt azért hozták létre, hogy munkahelyteremtéssel és a legfontosabb szociális szolgáltatások biztosításával elsősorban az ezen a lakótelepen élő mozgássérült emberek segítségére legyen.

a mozgássérült02

Varga Mihály és Láng Zsolt II. kerületi polgármester egyetértettek abban, hogy mindannyiunk közös érdeke további olyan jogszabályi és financiális keretrendszer létrehozása, amely a mozgássérült emberek önállósságát támogatja.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

(Forrás: www.kormany.hu)

Scroll to Top