A NEA szimpátiaszavazás eredményei

2016. március 2-án lezajlott a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek által választott testületi tagjainak, azaz a Tanács és az öt kollégium tagjainak választását megelőző szimpátiaszavazás.
A szimpátiaszavazás eredményeképpen kialakult tanácsi és kollégiumi listákon szereplő jelöltekre szavazhatnak az elektorok a 2016. március 7-én tartandó választásokon.

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 72. § (2) bekezdése értelmében azon jelöltek indulhatnak, akik a szimpátiaszavazáson jelen lévő elektorok tíz százalékának támogatását elnyerték.A szimpátiaszavazás eredményeit tartalmazó jegyzőkönyvek, tehát azon tanácsi és kollégiumi tagjelöltek listái, akik szavazatot kaptak a március 2-án tartott szavazáson, elektori gyűlésekre bontva az alábbi linkekre kattintva letölthetőek:

http://NEA Tanács

http://NEA Közösségi környezet kollégium

http://NEA Mobilitás és alkalmazkodás kollégium

http://NEA Nemzeti összetartozás kollégium

http://NEA Új nemzedékek jövőjéért kollégiumhthttp://NEA Társadalmi felelősségvállalás kollégium

Minden jegyzőkönyv két listát tartalmaz az első listán valamennyi szavazatot kapott tagjelölt és a kapott szavazatainak száma szerepel, a második listában azon tagjelöltek neve szerepel, akikre a március 7-i forduló során lehet szavazni az elektoroknak.
A NEAr. 23. § (5) bekezdése értelmében a szavazás eredményét az elektori gyűlést követő öt napon belül nyilvánosságra kell hozni a Civil Információs Portál felületén, amelynek a szavazás lezárását követő egy napon belül eleget tettünk.
A jegyzőkönyveket az Ügyrendben szabályozottak szerint Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hitelesítette.

(Forrás: www.civil.info.hu)

Scroll to Top