A NIVEA törődik a családokkal

A NIVEA már 40 rászoruló gyermeken segített az óvodai tehetségprogram támogatásával. A „NIVEA Törődik a családokkal” program nehéz sorban lévő, tehetséges óvodások segítését tűzte ki célul.

Sikeresen zárult a „NIVEA Törődik a családokkal” óvodai tehetségprogramjának első féléve. Az országos ösztöndíjprogramnak köszönhetően 40 nehéz körülmények között élő, tehetséges 5 éves gyermek kapott támogatást ahhoz, hogy közelebb kerüljön álmaihoz. A 2016. év elején elindított hosszú távú jótékonysági program része a vállalat „NIVEA Törődik a családokkal” hazai családokat és gyermekeket támogató jótékonysági tevékenységének.

A NIVEA az óvodai tehetségprogram támogatásával olyan tehetséggondozó óvodákba járó, 5 éves gyermekeknek nyújt segítséget, akik átlagon felüli adottságokkal és motivációval rendelkeznek, ám a családjuk anyagi körülményei nem teszik lehetővé, hogy a gyermek képességei a megfelelő módon kibontakozhassanak. A NIVEA a jótékonysági program első félévében a pályázó óvodapedagógusoknak nyújtott ösztöndíjon keresztül 40 gyermeket támogatott fejenként maximum 50.000 Ft-tal. Ezt az összeget olyan eszközökre, szolgáltatásokra fordíthatták, melyek otthon is lehetőséget teremtenek a szülőknek gyermekük képességeinek megfelelő fejlesztéséhez.

Egy püspökladányi kisfiú például egy kerékpárt kapott, mellyel eljárhat edzésre, hiszen kiemelkedő tehetsége van a focihoz, ám szülei sajnos nem engedhetik meg maguknak a mindennapos ingázást. Másik példa egy keceli kislány esete, aki igazi rajztehetség, ezért ehhez szükséges eszközöket, és kreatív alapanyagokat szereztek be számára. Így kapott lehetőséget a programnak köszönhetően arra, hogy végre otthon is alkothasson és fejlődhessen.

Az ösztöndíj program az „Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel” Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete az Óvodások Neveléséért szervezettel és az Óvodapedagógusok Tehetségfejlesztő Tanácsával együttműködésben valósul meg.

A segítségnyújtás azonban nem merült ki ennyiben. A NIVEA márkájú kozmetikai termékeket forgalmazó cég dolgozói körében már hagyományossá vált, hogy jótékony célú csapatépítő programot szerveznek. Az idei akció az óvodai tehetségprogramhoz kapcsolódott, melynek keretében a vállalat dolgozói egyedi és környezetbarát ajándékot készítettek a tehetségprogram első félévének ösztöndíjasai számára: régi hirdetési célra használt molinókat felhasználva gyermek hátizsákot szabtak és varrtak a Medence Csoport segítségével és közreműködésével.

A NIVEA Magyarországon 14 éve folytat jótékonysági tevékenységet, melynek köszönhetően számtalan képességfejlesztő, tehetséggondozó program valósulhatott meg a gyermekek és krízishelyzetben lévő családok megsegítésére. A NIVEA társadalmi szerepvállalásával kapcsolatban a https://www.nivea.hu/oldalon kaphat bővebb információt.

Forrás: beküldött hír

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top