A nógrádi civilek is csatlakoztak az országos véradó hét sikeréhez

Az országos Civil Véradó Héthez csatlakozva a Nógrád Megyei Civil Központban is várták kedden a donorokat. Az önzetlenséget ajándékokkal is jutalmazták a szervezők.

Vadasi Zsuzsanna, a megyei központ szakmai vezetője portálunknak elmondta: a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár hetedik alkalommal szervez Civil Véradó Hetet, mely idén országszerte 51 helyszínen és 63 véradási időponttal nyújt lehetőséget a véradásra. 

Hozzátette: eddig minden alkalommal sikerült növelni a véradók és a helyszínek számát is. – Ebben a nehéz időszakban különösen fontos a betegek fokozott megsegítése, a vérellátás folyamatosságának biztosítása, hiszen vérkészítmények nélkül a felépülés forog kockán.

Kedden Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Civil Központba is sokan nyújtották karjukat a betegekért. A héten azonban még szeptember 8-án, csütörtökön, 16-tól 19 óráig  a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Házban is folytatódik a véradás.

Új intézkedések

Az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket vezetett be a véradó és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében, amelynek rendelkezéseiről a www.ovsz.hu weboldalán lehet tájékozódni.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/a-nogradi-civilek-is-csatlakoztak-az-orszagos-verado-het-sikerehez

Scroll to Top