Adományokkal segítik a salgótarjáni kórház daganatos betegeinek gyógyulását

Újabb adománnyal segíti a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház daganatos betegeinek gyógyulását a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete.

Fotó: 3100.hu

A salgótarjáni kórház beszámolójában azt írták: a szervezet megalakulása óta folyamatosan támogatja önkéntesi szolgálattal és adományokkal az intézmény onkológiai betegellátását. A Sebészeti Osztály mellműtéten átesett pácienseinek nemrégiben egy úgynevezett szívpárnát adtak, amely segíti a sebgyógyulást és a zavartalan nyirokkeringést. A párna mellé személyes megszólító levelet és hiteles információkat tartalmazó anyagokat is csomagolnak, illetve ingyenes ismeretterjesztő-felvilágosító kiadványokat juttatnak az onkológiai és sugárterápiás osztályra, onkológiai szakrendelésre, mammográfiás szűrőállomásra, nőgyógyászati és urológiai szakrendelésre.

A kórház ismertetése szerint a Salgótarjáni Alapszervezet az elmúlt év során is több alkalommal segítette az Onkológiai Osztály és a betegek ellátottságát, többek között parókák, turbánok, hajpántok, kendők, protézistartó melltartók, sztómazsákok, szájmaszkok, plédek átadásával. Mindemellett Mikuláskor a betegeket „szeretetcsomagokkal” lepték meg. 2023-ban az adományok összértéke közel 2,5 millió forint volt, a betegszervezet pedig az idei évben is folytatja munkáját – hangsúlyozták.

Mint fogalmaztak, amikor daganatos betegség miatt kemoterápián esik át egy hölgy, talán a haja elvesztését sínyli meg leginkább a lelke, ilyenkor segíthet a nehéz helyzetet könnyebben elviselni, ha elérhető számára megfelelő paróka és bőrbarát kemoturbán. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület anyagi támogatásának köszönhetően a salgótarjáni alapszervezet 110 darab színes, bőrbarát kemoturbánt tudott vásárolni és áprilisban átadni a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház onkológiai betegeinek – tették hozzá.

https://3100.hu/adomanyokkal-segitik-a-salgotarjani-korhaz-daganatos-betegeinek-gyogyulasat

Scroll to Top