Adventi Adománygyűjtés

Már a Karitasz csepeli raktárában vannak a Nógrád megyei adományok

A mai napon átadtuk a Katolikus Karitasz számára a kárpátaljai Nagybocskón található Romzsa Tódor Katolikus Karitasz Óvoda gyermekei számára összegyűjtött adományokat.

Köszönetünket fejezzük ki azoknak a vállalkozóknak, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik hozzájárultak, hogy a kárpátaljai magyar óvoda mindennapi életét könnyebbé tehettük.

Az adományokat raklapokra helyezték, hogy a szállítás során, a kamionról célzottan, a nagybocskói óvoda számára jussanak el a Nógrád megyei adományok.

Az egyik legfontosabb kérést Salgótarján Megyei Jogú Város intézménye, a Salgótarján Összevont Óvoda és Bölcsőde teljesítette: fa kisszékek és kisasztalok érkeztek tőlük a kárpátaljai óvodások örömére.

Káposzta Csaba pásztói vállalkozó tisztítószereket, takarítóeszközöket és fertőtlenítőszereket adományozott.

Vizslás Önkormányzata színezőket, színes ceruzákat, zabpelyhet, kétszersültet, maszkokat, fertőtlenítőszereket adományozott.

A karancssági Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület hősugárzókat és fertőtlenítőszereket adományozott.

A salgótarjáni Kulturális, Információs és Tanácsadó Egyesület játékokat (építőkockák, társasjátékok) adományozott.

A salgótarjáni Színek Nélkül Egyesület óvodás zsákokat, tisztasági csomagokat, tornazsákokat adományozott.

Vállalkozótól érkező adományból sikerült beszerezni a gyermekek számára szükséges törölközőket.

Magánszemélyektől érkeztek hősugárzó, játék és élelmiszer felajánlások.

A Nógrád Megyei Civil Központ stábja közös ajándékként kekszeket, rágcsálnivalókat, gyümölcsleveket, gyümölcsteákat adományozott.

Az adományokat a Katolikus Karitasz csepeli telephelye fogadta. Az átadásnál jelen volt Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója is.
Az óvoda egyik legfontosabb kérése volt, hogy használt, de jó állapotú óvodások számára megfelelő kisszékek és kisasztalok kerüljenek a kárpátaaljai magyar óvodába. Ezt a kérést Salgótarján Megyei Jogú Város intézménye, a Salgótarján Összevont Óvoda és Bölcsőde segítségével tudtuk teljesíteni. Köszönjük!
Scroll to Top