Ajándékcsomag formájában érkezik egy cseppnyi ünnep a salgótarjáni kórházba

Egyik mikuláscsomagot töltötték meg a másik után minden jóval a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai kedd délután a József Attila Művelődési Központ klubtermében.

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke elmondta: immár a hatodik alkalommal gyűltek össze azért, hogy adventi csomagokat készítsenek ajándékként.

Fotó: nool.hu

– A mikulásmintás nejlonzacskókat ez alkalommal is a Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai osztályán és hospice részlegén, valamint a stroke osztályán kezelt betegeknek, illetve az azokon dolgozó szakszemélyzetnek állítottuk össze. Örömteli a hír, hogy két, a Covid-19 járvány miatti nehéz év után, ismét többen bemehetünk a kórtermekbe azért, hogy az ajándékok mellett kedves szóval és beszélgetéssel igyekezzünk becsempészni az otthon melegét a kórtermekbe. A csomagok is inkább erről szólnak. Hiszen azokba a készítőik a szívüket-lelküket is beletették a tea, a kávé, az immunerősítő készítmény, a csoki, a puszedli, a szaloncukor, a karácsonyi dísz, a kártyanaptár, illetve a képeslapra írt üzenet mellé – mondta Kreicsi Mária, aki arra is rámutatott, hogy a húsz megjelent nem kevesebb mint ötven karácsonyi mintás tasakot töltött meg a belevalókkal és szeretettel.

Hozzátette: december 6-án tervezik átadni az adventi csomagjaikat, amelyekkel a fekvő betegeken túl az ambuláns ellátáson megjelenteket is szeretnék meglepni.

Emellett hagyomány az is, hogy ilyenkor az MRL Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai megajándékozzák a már említett osztályok szakszemélyzetét, élükön dr. Abdul Fatah Mohamed Bishr-t, az onkológiai osztály osztályvezető főorvosát, illetve Sótér Katalin főnővért, így köszönve meg egész éves áldozatos munkájukat.

Kreicsi Mária végül a csomagok átadásával kapcsolatban elárulta, hogy a program a karácsony szellemét tükrözve mindig meghittséggel teli. Emellett pedig a látogatással és a beszélgetésekkel minden alkalommal mosolyt tudnak csalni a betegek arcára, ami az alapszervezet tagjai számára jelent igazi ajándékot.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/11/ajandekcsomag-formajaban-erkezik-egy-cseppnyi-unnep-a-salgotarjani-korhazba

Scroll to Top