Ajándékcsomaggal segíti gyógyuláshoz a betegeket a salgótarjáni Rákellenes Liga

Több mint hatvan díszes celofánzacskót töltöttek meg ajándékokkal a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntesei szerdán.

gift box, gifts, packaging box
Fotó: Illusztráció

Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke kifejtette: öt éve indították útjára a szeretetcsomag készítésének hagyományát, aminek az ezt megelőző években a József Attila Művelődési Központ klubterme adott otthont.

– Korábban az alapszervezetünk legtöbb tagja részt vett ebben az akcióban, azonban idén a pandémia miatt úgy döntöttünk, hogy jóval szűkebb körben, a Magyar Rákellenes Liga helyi irodájában csomagoljuk be az ajándékokat. A csomagokkal a Szent Lázár Megyei Kórház három – onkológiai, hospice és stroke – osztályán tartózkodó betegek, illetve az ott dolgozó szakszemélyzet adventjét szeretnénk szebbé tenni. Összesen 65 celofánzacskót töltöttünk meg egyebek mellett édességekkel, adventi díszekkel, teával és kávéval. Emellett a csomagok kivétel nélkül tartalmaznak immunerősítő készítményt, illetve egy-egy üdvözlőkártyát is.

Ez utóbbiak segítségével eljuttathatjuk a páciensekhez adventi és karácsonyi együttérző jókívánságainkat – mondta Kreicsi Mária.

Hozzátette: ez az időszak különösen nehéz a gyógyintézetben fekvőknek, hiszen a betegségük miatt nem lehetnek a családjuk körében, éppen ezért a salgótarjáni alapszervezet önkéntesei a csomagokkal megpróbálják becsempészni az otthon melegét a kórházi légkörbe. Az ajándékokat a vírushelyzetre való tekintettel nem közvetlenül a betegeknek, hanem az osztályok előtt a nővéreknek fogják átadni december 6-án.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/ajandekcsomaggal-segiti-a-gyogyulashoz-a-betegeket-a-salgotarjani-rakellenes-liga-4416785/

Scroll to Top