Alkoss Te is közösséget !/ IFJ-GY-15-B

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (továbbiakban: Pályázatkezelő) a Gyermek- és Ifjúsági Alapról, valamint a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványról szóló 1995. évi LXIV. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról, és regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet, valamint a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek közösségépítő programsorozatainak támogatására.

A pályázati program célkitűzései:

Az ifjúsági korosztályok bevonásával és aktív részvételével Magyarország közigazgatási határain belül és/vagy kívül megvalósuló (előnyt élvez a KMR régió), legalább 4 alkalomból álló programsorozatok támogatása, amelyből minimum 1 kiemelt rendezvény. A programok szervesen illeszkednek az ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, hozzájárulnak az ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét, erősítik az össznemzetben való gondolkodást, haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését. A pályázat keretében nincs lehetőség képzési programok megvalósítására, továbbá a pályázat nem támogatja az oktatási intézmények vagy diákönkormányzatok, hallgatói önkormányzatok által szervezett, az intézmény működésébe tartozó rendezvényeket (diáknap, szalagavató, gólyatábor, szakkör stb.). Jelen pályázati kiírás keretében sporttáborok, edzőtáborok megvalósítására nincs lehetőség.

A rendelkezésre álló keretösszeg:

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 23.440.000 Ft, azazHuszonhárommillió-négyszáznegyvenezer forint a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény, XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet, 20/15/03/04 címrendi besorolású “Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatása” megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat (ÁHT: 031831) terhére.

A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája:Maximum 4.000.000 Ft, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A támogatás mértéke:

A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90%-a lehet. A Pályázó által biztosítandó saját forrás minimum a bekerülési költségek 10%-a.

A saját forrás legalább 50%-ának készpénzben kell rendelkezésre állnia, a fennmaradó részt fedezhetik társadalmi, önkéntes, közérdekű munka forintos értékével. A saját forrás rendelkezésre állásáról a pályázatban nyilatkozni kell, és a saját forrás rendelkezésre állását a támogatási szerződés megkötésekor igazolni kell. Az önerő igazolására magyar költségvetésből származó pályázati pénz nem számolható el.

A támogatás folyósítása:

A támogatás folyósítása támogatási előleg formájában, egy összegben kerül átutalásra a Kedvezményezett/Kötelezettségvállaló adatai között rögzített pénzintézeti bankszámlaszámra, a Pályázati útmutató 10. pontja szerint. Az Ávr. 87. § (1) bekezdése értelmében támogatási előleg a beszámoló vagyrészbeszámoló elfogadását megelőzően is folyósítható. A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, teljesített, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó támogatási összeg és a saját forrás felhasználását igazoló számviteli bizonylatok értékei számolhatóak el.

Támogatási időszak:

A Pályázó által a pályázatban megjelölt, 2015. december 1. és 2016. november 30. közé eső időszak.

Beadható pályázatok száma:

Jelen pályázati felhívásra egy Pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

Pályázati díj:

Jelen pályázati kategóriában a pályázati díj 2200 Ft. A pályázati díjat a pályázat beadásának napjáig szükséges megfizetni a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet 10032000-00283841-00000000 számú számlájára, kizárólag átutalással. A pályázati díj befizetéséről szóló igazolást a pályázathoz csatolni kell. Kérjük, hogy befizetéskor az Internetes Pályázatkezelő Rendszerben (PR) a pályázat megkezdésekor kapott pontos pályázati azonosítót (pl. IFJ-GY-15-B…) szíveskedjen feltüntetni. A pályázati díj befizetését csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha a befizető adatai megegyeznek az Internetes Pályázatkezelő Rendszerben regisztrált pályázó szervezet adataival és a befizetésről szóló igazolás, csatolásra került a pályázatban.

A Pályázók köre:

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi feltételeknek megfelelő közösségek vagy szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

  • az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti civil szervezetek,
  • önálló jogi személyiséggel nem rendelkező ifjúsági közösségek, amennyiben rendelkeznek befogadó (kötelezettségvállaló) szervezettel,
  • egyházak, egyházi szervezetek.

Ezzel együtt a pályázat benyújtásához kötelezően: a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerében (Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Pályázatkezelő Rendszere) regisztráltak. (A regisztrációval és a Regisztrációs nyilatkozat benyújtásával kapcsolatos információkat a Pályázati Útmutató 5. pontja tartalmazza.)

A pályázatok benyújtásának határideje:

Az internetes pályázatok beadási határideje: 2016. január 7. 23:59 perc

Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amely a Pályázatkezelő Rendszerben véglegesítésre került. A határidőben történő benyújtás részletes szabályait a Pályázati Útmutató 6. pontja tartalmazza.

Pályázatkezelő:

CSALÁD-, IFJÚSÁG- ÉS NÉPESEDÉSPOLITIKAI INTÉZET

1134 Budapest, Tüzér u.33-35. Telefon: (06-1) 237 6782 palyazat@ncsszi.hu

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2016. március 10.

Jelen pályázati felhívás és a Pályázati útmutató, továbbá az internetes pályázati adatlap együtt képezik a pályázati dokumentációt és tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt. A pályázati felhívás és a Pályázati útmutató letölthető a http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma és a http://www.ncsszi.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a Pályázatkezelő ügyfélszolgálatától kaphatnak az (1) 237 6782-es telefonszámon, valamint a palyazat@ncsszi.hu e-mail címen.

(Forrás: www.forrasfigyelo.hu)

Scroll to Top