Átadták az Év Nógrád Megyei Önkéntese Díjakat

Múlt pénteken, ünnepélyes keretek között adták át a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által alapított Az Év Nógrád Megyei Önkéntese Díjakat – számolt be a CSEÖH közösségi oldalán.

Fotó: nool.hu

Az egyesület korábbi ismertetése szerint az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség jelentőségére. A kiváló egyéni és szervezeti példák felmutatásával, a nyertesek bemutatásán keresztül sokak számára vonzóvá szeretnék tenni az önkéntes tevékenységet, illetve az önkéntesség társadalmi megítélését is kedvező irányba kívánják mozdítani.

Az Év Nógrád Megyei Önkéntese Díjat a magánszemélyek kategóriájában Vadasi Zsuzsanna, a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője vehette át, aki hosszú ideje segíti a megyei civil szervezetek munkáját. Az egyesületek, alapítványok kategóriájában a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének ítélték oda az elismerést, mely 1957 óta tevékenykedik és segíti a nehéz sorsú embereket szűkebb régiónkban.

Az idős önkéntesek közül Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke vehette át idén az Év Nógrád Megyei Önkéntese Díjat. A liga salgótarjáni alapszervezete hosszú évek óta hívja fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, a megelőzésre, valamint támogatja a daganatos betegeket.

https://3100.hu/atadtak-az-ev-nograd-megyei-onkentese-dijakat-2/

Scroll to Top