Az Igazgyöngyé az Unicredit 5000 Eurója

Az UniCredit Bank “Lépj velünk!” társadalmi innovációs programja idén négy civil szervezetet támogatott összesen 55 000 euróval, hogy megvalósíthassák egy-egy, hátrányos helyzetű közösségek esélyegyenlőségének javítását célzó projektjüket.

az-igazgyongye

Az UniCredit Bank “Lépj velünk!” társadalmi innovációs programjának célja, hogy olyan kezdeményezéseket karoljon fel, amelyek hosszú távon is fenntartható módon segítik elő a hátrányos helyzetű, kirekesztettségben élő társadalmi csoportok életkörülményeinek javulását. A program keretében a bank idén januárban összesen 55 000 euró támogatást nyújtott négy civil szervezetnek, amelyek ősszel számoltak be megvalósított projektjeikről és azok eredményeiről.

A beszámolókból kiderült, hogy a díjazottak mindegyike jelentős munkát végzett, és nagy lépést tett előre a megcélzott közösségek helyzetének javításában. Közülük is az Igazgyöngy Alapítvány eredményeit találták a legkiemelkedőbbnek a bank munkatársai, így az Alapítvány további 5 000 eurót fordíthat esélyegyenlőséget növelő céljai megvalósítására.

Az Igazgyöngy Alapítvány támogatott projektje hátrányos helyzetű csoportokat von be a termelőmunka világába. A bank 15 000 euróval támogatta ezt a célt, amelyet az alapítvány mezőgazdasági munkálatokhoz elengedhetetlen eszközök beszerzésére fordított, többek között öntözőrendszer, fóliasátor, magvak és egyéb kertészeti felszerelések vásárlására. Az elnyert összeg hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány patronáltjai fél hektáron, két fóliasátorban 21 féle zöldség termesztését kezdjék el. A megtermelt zöldségek egy részét a projekt keretében feldolgozták, másik részét pedig felajánlották a település lakóinak.

A támogatás megnyitotta az utat a fejlesztési lehetőségek feltérképezése felé is: a jövőben zöldség chips előállítását is tervezik a patronáltakkal. Az Alapítvány beszámolója szerint a képzés és a gyakorlati tapasztalatszerzés után megnőtt az esélye annak is, hogy a programban résztvevők új ismereteikre alapozva hosszú távú jövedelmet biztosító tevékenységekbe is bekapcsolódhassanak.

A „Lépj Velünk” társadalmi programot a közelmúltban a Magyar PR Szövetség is elismerte, „CSR Best Practice” díjjal jutalmazva a bankot. A díjat a Magyar PR Szövetség tíz évvel ezelőtt alapította, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a felelősen gondolkodó és működő vállalatok számára jó gyakorlataik megosztására. Az UniCreditnek a zsűri immár második alkalommal ítélte oda a rangos elismerést.

UniCredit:

Az UniCredit Európa egyik vezető kereskedelmi bankja, amely 16 európai országban van jelen intézményhálózatával. Teljes hálózatunk, mely több mint 6300 fiókból áll, és amelyben több mint 119 000 kolléga dolgozik, mintegy 50 piacra terjed ki (2016. június 30-i adatok). A közép- és kelet-európai régióban az UniCredit működteti a legnagyobb, csaknem 3000 fiókból álló nemzetközi bankhálózatot 13 országban.

Az UniCredit csoport a következő országokban folytatja tevékenységét: Ausztria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország. A Balti államokban az UniCredit lízing leányvállalatain keresztül képviselteti magát.

Igazgyöngy Alapítvány:

Az Igazgyöngy Alapítvány a keleti határszélen, Magyarország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségének egyikében, a berettyóújfalui kistérségben működik 1999 óta. Az Alapítvány fő tevékenysége közé tartozik többek között a tehetséggondozás, személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre, illetve a mélyszegénységben élők bevonása a termelőmunka világába. Az Alapítvány üzemelteti az Alapfokú Művészetoktatási Intézményt is, amelynek sajátossága, hogy a kistérség 6 településén, összesen 23 faluból, 670 gyerek művészeti nevelését végzi, közülük csaknem 70%-ban hátrányos helyzetű, köztük 250 mélyszegénységben élő gyermekét.

Forrás: beküldött hír

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top