Civilek programjai színesítik meg az őszt Salgótarjánban

A Civil Ősz programjai szeptembertől novemberig folyamatosan dübörögnek Salgótarjánban. Ehhez évről évre egyre több szervezet csatlakozik annak érdekében, hogy népszerűsítse az önkéntességet a lakosság körében.

Fotó: nool.hu

Angyal Krisztina, a Salgótarjáni Kerekasztal elnöke és Nagyné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnöke a Civil Ősz programjait ismertetve elmondta: a kerekasztal évente egyszer összehívja a Civil Fórumot, hogy a szervezetek fejlesszék kapcsolataikat és erősítsék az összefogást. Emellett a résztvevők beszámolnak egymásnak az elért eredményekről, majd átadják a 2010-ben alapított Civil-díjat is. E hagyományt idén is ősszel is megtartják a Városházán.

Hozzátették: a Civil Őszt már 2000 óta életre hívják a megyében, bár a kezdetekben még Civil Kavalkád néven zajlott. Sokáig csak szeptemberre tűzték ki a programok időpontjait, azonban az elmúlt években egyre több civil csatlakozott eseményével a kezdeményezéshez, így jelenleg már az összes őszi hónapot felölelik a civil megmozdulásokkal. Céljuk, hogy minél  többen megismerjék a nógrádi civilek sokszínűségét és munkásságát.

Határon átnyúló kirándulások, tárlatok, könyvbemutatók színesítik a programot

Nagyné Taracsák Judit a Civil Ősz sikeres programjai között említette egyebek mellett a bányásznapokat, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesületének kegyeleti túráját, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének figyelemfelhívó megmozdulásait, a  Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete rendezvényét és a Palóc Nők a Holnapért Egyesület fesztiválját. Kiemelte: mindezek mellett idén határon átnyúló kirándulásokkal, könyvbemutatókkal és érdekes tárlatokkal is színesítik az őszt. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/10/civilek-programjai-szinesitik-meg-az-oszt-salgotarjanban

Scroll to Top