Disznótoros finomságok kerültek a terítékre a salgótarjáni lakótelepen

Disznótorost tartott szombaton a Kertvárosért Egyesület a Kemerovói Lakótelepen. Hurka, kolbász, kézműves hamburger és egyéb disznóból készült finomságok fogadták azokat, akik ellátogattak a salgótarjáni városrészre, ahol zenei koncertek is gondoskodtak a hangulatról.

Fötó: Kertvárosért Egyesület facebook

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő a rendezvényen elmondta, hogy az egyesület hagyományt teremtett a városrészben és fontos elismerni munkájukat, mert egy igazi közösség, amelynek tagjai számára fontos ez a városrész az, hogy az itt lakóknak élményeket és programokat hozzanak. Erre pedig igény is mutatkozik.

Bízom benne, hogy ez a lendület megmarad az egyesület részéről és az elkövetkezendő években is hasonló elszántsággal fogják képviselni ezt a térséget, programokat szerveznek és ezen keresztül nagyon sok örömet szereznek majd az lakóknak – közölte Becsó Zsolt, aki reméli, hogy az egyesület példáját sok civil szervezet követi majd. 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke a közösség és a helyi termelők támogatásának a fontosságát hangsúlyozta.

Mint mondta, hagyományt teremt az egyesület rendezvényeivel, amelyeknek van helyük a Kemorovón és szükség is van ezekre a programokra, ahol jól érzik magukat együtt az emberek és valóban fontos a városrészek lakóinak összetartása. 

Barna Bence, az egyesület elnöke kifejtette, hogy a rendezvényt még 2019-ben szervezték meg először hagyományteremtő céllal, azonban a világjárvány miatt az elmúlt két év nem tette lehetővé, hogy megtartsák. Most azonban sikerült pezsgést vinni a lakótelepre. Az értékteremtő programokra pedig a visszajelzések alapján nagy igény van a lakosok részéről. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/02/disznotoros-finomsagok-kerultek-a-teritekre-a-salgotarjani-lakotelepen-video-galeria

Scroll to Top