Dobogós helyeket értek a pásztói diákok Mikszáth-pályázatai

A közelmúltban volt a Mikszáth Kálmán Társaság rendezvénysorozatának záró eseményére, amelyet a „jó palóc” születésének 175. évfordulója alkalmából rendeztek meg Horpácson.

Fotó: nool.hu

A Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium közösségi oldalán számolt be arról, hogy dr. Kovács Anna irodalomtörténész és a társaság elnöke, a Mikszáth című állandó kiállítás rendezője körbevezette a tárlaton a résztvevőket, majd a helyi faluházba látogattak el. Itt zajlott le a Mikszáth Kálmán Társaság és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Nógrád Megyei Tagozata által meghirdetett Mikszáz75 című képzőművészeti és irodalmi pályázat eredményhirdetése, amelyen pásztói diákok is jól szerepeltek.

A képzőművészeti kategóriában a feladat egy rajz, vagy festmény készítése volt Mikszáth képmása címmel. A középiskolások között második helyezést ért el Gyura Kata, a pásztói iskola 12.n osztályos tanulója.

Az intézmény arra is kitért közleményében, hogy az irodalmi kategóriában a feladat novellaátirat készítése volt, amelynek eredményhirdetése örömteli pillanatokat okozott az intézmény tanulóinak. Első helyen Kovács Fanni 12.a osztályos tanuló Poor Johnny autója című alkotása végzett. A harmadik helyezést pedig Alapi Dorina szintén 12.a osztályos tanuló Lost című átirata érte el.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/11/szep-eredmenyeket-ertek-a-pasztoi-diakok-a-versenyen

Scroll to Top