Elindult az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Program

Az NMI Művelődési Intézet 2017. március 1-jén megkötötte a hatósági szerződést az V. Kulturális Közfoglalkoztatási Program lebonyolítására.

A Belügyminisztérium által támogatott program keretében a közművelődési közfeladatokat ellátó partnerszervezetek közreműködésével 2017. március 1. és 2018. február 28. között 3000 fő átmeneti foglalkoztatását vállalta a Művelődési Intézet.

A Kulturális Közfoglalkoztatási Program az értékteremtő közfoglalkoztatás formájaként első alkalommal 2013. november 1. és 2014. április 30. között mintaprogramként valósult meg a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére. A kiemelkedően jó elhelyezkedési mutatókkal rendelkező foglalkoztatási programnak immár az ötödik üteme indulhatott el országszerte azzal a küldetéssel, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak tevékenységükkel hozzájáruljanak a települési értékek feltárásához, a helyi közösségi események megvalósításához, a közösségi élet újraszervezéséhez, valamint a kulturális alapellátás új módszerekkel, tevékenységekkel való bővítéséhez.

(Forrás: www.nminkft.hu)

Scroll to Top