Ellátták a kerékpáros túra sérültjeit a nógrádi egyesület önkéntesei

Minden eddiginél több, közel ezerötszáz induló állt rajthoz szombaton délelőtt Szobon, a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrán. A Nógrád megyét is érintő programon az Ipoly-völgyi Különleges Mentők vigyázták a résztvevők biztonságát.

Fotó: nool.hu

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy a kilencven kilométeres, jelentős szintkülönbséggel nehezített táv Szokolya-Királyrét és Nógrád közötti szakasza erdei úton vezetett, amely közúti járművekkel nem megközelíthető. 

– Itt egyesületünk tagjai, valamint a börzsönyi hegyimentő szolgálatunk önkéntesei vigyáztak a kerékpárosok biztonságára két mentőápolóval, elsősegélynyújtókkal, három terepjáró gépkocsival, valamint egy sérültszállító utánfutóval ellátott quaddal. A három és fél kilométer hosszú, egykori „Szokolyai kövesúton” négy ellenőrzőpontot állítottunk fel, amelyek között – megfelelő mobiltelefon-térerő hiányában – EDR- és URH-rádiórendszerrel biztosítottuk a hírközlést – tették hozzá. 

A murvás úton csak kisebb borulások, esések történtek, így mindössze két könnyebb, felületi sérülést kellett ellátnia az egyesületnek a körtúra idején.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/ellattak-a-kerekparos-tura-serultjeit-a-nogradi-egyesulet-onkentesei

Scroll to Top