Első alkalommal adott otthont Karancsberény a Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztiválnak

Finomabbnál finomabb specialitásokkal, szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket szombaton Karancsberénybe

Fotó: nool.hu

A karancsberényi Reménység Nyugdíjas Klub első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztivált szombaton, a helyi művelődési ház környékén. A nap folyamán főző- és süteménysütő versennyel, kulturális programokkal, ételkóstolóval, hagyományőrző játékokkal és kisvonatozással várták az érdeklődőket.

Palla Andrásné, az egyesület vezetője portálunknak elmondta: régi álmuk vált valóra, amikor egy pályázati lehetőségnek köszönhetően mintegy 900 ezer forintot nyertek a régóta áhított fesztivál lebonyolítására. A szombati I. Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztiválra mintegy 20 csapat érkezett a környező településekről, a távolabbi tájakról, illetve még Szlovákiából is. Mindenki a saját vidékére jellemző ételeket készített el, ezenkívül a helyszínen sütött és az otthonról vitt süteményeket is díjazták. Az ételeket szakmai zsűri bírálta, amelynek elnöke Lovasi József, a Szabadtűzi Lovagrend tagja volt.

A főzőversenyt követően a kulturális programoké volt a főszerep. A délután folyamán Márió, a harmonikás is mulattatta a közönséget, aki hatalmas sikert aratott a jelenlévők körében.

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2022/05/elso-alkalommal-adott-otthont-karancsbereny-a-videk-izei-fozo-es-kulturalis-fesztivalnak

Scroll to Top