Európai Polgár Díjban részesül a NOE

Az Európai Parlament Európai Polgár Díjjal tünteti ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületet (NOE), mellyel az egyesület három évtizedes szakmai munkáját ismerik el nemzetközi szinten. A Gál Kinga és Hölvényi György EP-képviselők előterjesztése nyomán megítélt díj átadására a közeljövőben kerül sor.

“Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy immár európai szinten is elismerték civil szervezetünk tevékenységét. Az elmúlt 30 év gyümölcsei – a sok befektetett szakmai munka és a családok érdekében tett törekvéseink – lassan beérnek, s ez a hatékonyság már nemcsak hazai, hanem nemzetközi kitüntetésekben is megmutatkozik. A jövőben változatlan intenzitással és alázattal szolgáljuk a családokat” – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Gál Kinga EP képviselő asszony a díj odaítélése kapcsán többek között kiemelte, hogy a “NOE a családok összefogásával és megerősítésével azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban”.

Hölvényi György képviselő úr arra mutatott rá, hogy “stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE”.

Az Európai Polgár Díj átadására a közeljövőben kerül sor.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top