Év végi forgatag: matricával hívják fel a figyelmet az óvatosságra a nógrádi szervezetek

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete szűkebb hazánk autósiskoláival karöltve, figyelemfelhívó kampányt hirdet az év végi időszakban „Vigyázzunk egymásra!” címmel.

Fotó: nool.hu

Az ünnepre való készülődés forgatagában arra kérik az autósokat és a közlekedésben résztvevőket, hogy egy matricát helyezzenek fel a járművükre, amit erre az alkalomra terveztek. Ezzel egyidejűleg természetesen a másokra való odafigyelést és az óvatosságot hangsúlyozzák. 

– Nap mint nap sokkoló közlekedési balesetekről szólnak a hírek. A mindennapok nehézségei során, az év végi vásárlási lázban égve pedig hajlamosak vagyunk elfeledkezni az olyan alapvető emberi tulajdonságokról, mint a kedvesség, az udvariasság és a segítőkészség. Pedig ezekkel az apró, de annál jelentősebb megnyilvánulásokkal szebbé tehetjük mások napját, megváltoztathatjuk a hangulatát – fogalmazott Kőhalmi Tímea, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa.

Mint mondta: valószínűleg lesznek olyanok, akik nem hiszik, hogy egy matrica kihelyezésével bármit is meg lehet változtatni, hiszen aki nincs tisztelettel embertársai iránt, az az akció hatására sem sem lesz tekintettel másokra. Ugyanakkor azoknak, akik egyébként is udvariasak, nem kell erre felhívni a figyelmét ebben az időszakban sem. 

– Mi, a kampány meghirdetői úgy gondoljuk: a jó embereknek néha meg kell mutatni magukat és azt, hogy így is lehet, sőt így érdemes cselekedni. Ezért arra kérünk mindenkit: fogadja el az önkénteseink által november 30-án felajánlott matricát, ragassza azt ki a járművére és csatlakozzon kezdeményezésünkhöz. Vigyázzunk egymásra a közlekedésben és a hétköznapok során is – hangsúlyozta Kőhalmi Tímea.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/11/ev-vegi-forgatag-matricaval-hivjak-fel-a-figyelmet-az-ovatossagra-a-nogradi-szervezetek

Scroll to Top