Ezer herőcével hálálta meg győzelmét a karancslapujtői Duci Csapat

Egy áruház pályázatán a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület kapta a legtöbb voksot a nógrádi vásárlóktól. Ezzel 400 ezer forintot nyertek a tagok, akik köszönetük jeléül ezer herőcét osztottak szét a járókelőknek a salgótarjáni üzlet parkolójában szombaton.

Fotó: nool.hu

A Tesco portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: az Ön választ, mi segítünk pályázat 12. fordulójában többek között óvodai bábelőadás szervezését, lokálpatrióta eseménysorozatot, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett nyári napközis élménytábort is támogatnak Nógrádban. 

– A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Duci Csapat Egyesület „Park Party” pályázatára adták le, melynek célja a régi majálisok hangulatának felidézése. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához összesen 1 millió 300 ezer forint értékben – írták.

Hozzátették: szűkebb hazánkban öt pályázatra voksolhattak a vásárlók január 16. és február 12. között, a legtöbb zsetont pedig a salgótarjáni hipermarket vásárlói dobták be.

– A Tescónál elkötelezettek vagyunk abban, hogy helyi szinten támogatott projekteken keresztül is valódi változást hozzunk azokban a közösségi kérdésekben, melyek fontosak kollégáink és vásárlóink számára – mondta Hevesi Nóra kommunikációs vezető.

Parkolóban sült a friss finomság

A Duci Csapat Egyesület hálája jeléül szombaton egy sátorral kitelepült az áruház parkolójába, ahol helyben sütött, ropogós, friss herőcével kínálták meg a járókelőket.  Czakó Zoltánné, az egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta: örülnek, hogy nekik ítélték a vásárlók a legtöbb zsetont. 

– Úgy gondoltuk, hogy ezt a gesztust illik meghálálni, így a bevásárlóközpont előtt ezer herőcét osztottunk szét. Ehhez hat kilogramm lisztet, hat vödör tejfölt és hat darab rumaromát használtunk fel – tette hozzá az elnök.

Sokan voltak kíváncsiak a finomságra, az egyesület késő délutánig sütötte az adagokat. 

– Jó volt látni a mosolygós arcokat, és azt, hogy mennyire ízlik az édességünk az embereknek. Ha egy kis örömet tudtunk nyújtani, akkor már megérte! – húzta alá Czakó Zoltánné. 

Kreatív pályázatokkal nyertek

A közlemény szerint a helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a támogatásnak köszönhetően például településszépítés, sport- és közösségi nap, élménytábor, valamint óvodai ivókút is megvalósulhat a régióban. A nyertesek között szerepel Az Ifjúság úti Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány (Balassagyarmat), a Csesztvei Gyermekekért Alapítvány, a Rónabányai Baráti Kör és a Tarisznya Táborok Alapítvány (Litke) is.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/02/ezer-herocevel-halalta-meg-gyozelmet-a-karancslapujtoi-duci-csapat

Scroll to Top