Folytatódik a Tehetségfejlesztő Klub programja

A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló Kockakör – Tehetségfejlesztő Klub célja, hogy az informatika és a műszaki tudományok iránt érdeklődő 15-19 éves fiatalokat továbbképezze, segítse pályaválasztásukat.

A program a már eredményeket elért fiatal tudós, vagy innovációkkal foglalkozó fiatalokat tudományterületük legismertebb szakembereivel hozza munkakapcsolatba, miközben mentorálásuk mellett szervezett módon ismerkedhetnek meg ezen terület mai hazai élvonalával is. A Kockakör tagságára március 20-ig lehet jelentkezni.

A 15–19 éves diákok számára meghirdetett kör célja a műszaki tudományokban, illetve azokon belül különösen az IT területén kiemelkedő tehetségű és teljesítményű fiatalok támogatása. A kör elméleti és gyakorlati természetű segítséget kíván nyújtani a diákok tudományos fejlődéséhez, kapcsolatépítési lehetőségeik szélesítéséhez, pályaorientációjához. A Kockakör programsorozata során a diákok felfedezhetik napjaink modern technológiáit, valamint betekintést nyerhetnek innovatív vállalatok működésébe.

A Kockakör kiemelt szakmai-tudományos témái 2017-ben: a Prezi, a big data analízissel foglalkozó Neticle, a világhírű navigációs rendszerfejlesztő cég az NNG, a MIT mintájára létrehozott Aquincum Institute of Technology, valamint a Google által létrehozott egyedülálló oktatóközpont, a Google GROUND.

A részletes felhívás megtalálható a Kossuth Klub honlapján.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top