Garázsból alakítottak ki csoportszobát a szalmatercsi gyerekeknek

A napokban veszik birtokba a szalmatercsi gyerekek a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány által megvásárolt és felújított jelenlétpont új csoportszobáját, amelyet egy garázsból alakítottak ki adományozók segítségével – tájékoztatott honlapján az alapítvány. A helyiség mostantól téli melegedőként is üzemel a községben.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány két nógrádi településen, Ságújfalun és Szalmatercsen vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezette országos Jelenlét programban. A szervezet kiemelte: a fenti beruházást követően a szalmatercsi jelenlétház is alkalmassá vált a nagyobb létszámú csoportos foglalkozásokra. 

– Napokon belül elindulnak délutáni programjaink a szépen felújított csoportszobában – fogalmazott Oláh Borbála, a jelenlétpont vezetője. – Iskola után különféle foglalkozásokkal, tanulássegítéssel is várjuk a helyi gyerekeket. Az épületbe azok is betérhetnek, akik hideg időben, a növekvő energiaárak miatt szeretnék a napot fűtött helyiségben tölteni és ezt máshogy nem tudják megoldani. A községben erre csak jelenlétpontunkon van lehetőség.

Az alapítvány folyamatosan szervez programokat mindkét községben, amelyek igen népszerűek. A gyerekek mindig örömmel vesznek részt a bütykölde foglalkozásokon, a kukta klubban, és rendszeresen tartanak korrepetálásokat is. Emellett adósságrendezési és hivatali ügyekben is a családok rendelkezésére állnak. A betegeknek a gyógyszerkiváltásban, a kisgyermekes szülőknek babacsomagokkal segítenek.

https://www.nool.hu/rovidhirek/2023/01/garazsbol-alakitottak-ki-csoportszobat-a-szalmatercsi-gyerekeknek

Scroll to Top