Gyerekeket segít a Boldogságóra program, Szécsényben tájékoztatást adtak róla

A Jobb Veled a Világ Alapítvány és a Szécsényi Pedagógiai Szakszolgálat közös szervezésében rendezték meg a Boldogságóra Program szakmai nyílt napját csütörtökön délután, a Szécsényi Művelődési Központban.

Fotó: nool.hu

A Szécsényi Pedagógiai Szakszolgálat évek óta lelkes megvalósítója a Jobb Veled a Világ Alapítvány most 10 éves Boldogságóra programjának, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai program. Kovács-Kozma Kitti, a Nógrád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szécsényi Tagintézményének vezetője portálunk érdeklődésére a helyszínen elmondta, három éve csatlakoztak a Boldogságóra programhoz, mert szimpatikus volt számukra, hogy a fenntartható boldogságra tanítja a gyermekeket meghatározott tematikák szerint. Ráadásul a program jól illeszkedik a szakszolgálatuk profiljába is. 

– Hisszük, hogy erre a programra ebben a kaotikus világban nagyon nagy szükség van. A Boldogságóra programot kétféle módon is hasznosítjuk. A gyermekeknek Boldogság csoport néven szerveződve biztosítunk foglalkozásokat. Emellett közvetetten a pedagógusok is érintettek, hiszen beépítik a munkájukba a programot – fogalmazott Kovács-Kozma Kitti. Hozzátéve, a Szécsényi járás minden oktatási intézménye számára nyitva áll a lehetőség a csatlakozásra. Kiemelte, a Boldogságóra program ihlette őket arra, hogy szeptember 21-re, a hála világnapjára egy olyan meglepetés projekttel készüljenek, amely nem csak a gyermekeket, hanem a tágabb környezetet is érinti. 

 A vendégek interaktív módszerekkel ismerkedhettek a programmal

A szakmai nyílt napra többnyire a Szécsényi járás óvodáiból és iskoláiból, míg a pedagógia szakszolgálatokat tekintve az egész vármegyéből érkeztek résztvevők. Az eseményen Kovács-Kozma Kitti mellett Jozifek Zsófia, a Boldogságóra program koordinátora köszöntötte a megjelenteket. Ezután kezdetét vette az élményszerű, interaktív bemutató. Emellett a jelenlévők megismerhették a programhoz kapcsolódó pozitív pszichológiai és pedagógiai kiadványokat, társasjátékokat és kártyákat, illetve ki is próbálhatták azokat. A szervezők a rendezvény végén lehetőséget biztosítottak a felmerülő kérdések megbeszélésére is. 

A 2023/2024-es tanévre vonatkozóan eddig országosan közel 1500, ebből Nógrádban 40 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, de még egy hónapig, szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/08/gyerekeket-segit-a-boldogsagora-program-szecsenyben-tajekoztatast-adtak-rola

Scroll to Top