Gyermekektől kapnak adományt a nógrádi családok

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány szűkebb hazánk két településén – Ságújfaluban és Szalmatercsen – koordinálja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programját.

Fotó: www.szentferencszegenyei.hu

Az alapítvány kuratóriumi elnökét, dr. Beer Miklóst a napokban a budapesti Szent II. János Pál Iskolaközpontban fogadták, ahol átadták neki az intézmény tanulói által összegyűjtött ajándékokat – tájékoztatott honlapján a jótékonysági szervezet.

Amint arról beszámoltak, a budapesti gyermekektől a ságújfalui és szalmatercsi iskolások kiváló minőségű ruhákat, játékokat, könyveket, tanszereket és csokoládét is kaptak.

Az ajándékokat az adventi időszakban, Mikulás napján és a karácsony előtti napokban adják majd át szűkebb hazánk két településén a nehéz sorsú családoknak.

A jótékony kezdeményezés a NET (Növekedjünk Együtt Tanítvánnyá) programhoz kapcsolódik, amely az alsó tagozatosok szívét és lelkét formálja. Az iskola és az általa indított program célja, hogy a gyerekeket a természetes dolgoktól a természetfelettiekig vezessék el. Így szerveződött meg a gyűjtés is a szegény sorsú falvak számára.

https://www.nool.hu/rovidhirek/gyermekektol-kapnak-adomanyt-a-nogradi-csaladok-4456301/

Scroll to Top