Gyermekhospice önkéntesképzés a Tábitha Házban

gyermekhospice

Várjuk a leendő önkénteseinket a szeptemberi önkéntesképzésünkön! Gyermekhospice-ban önkéntesnek lenni különösen szép és komoly feladat, ami az elhivatottságon kívül rendszerezett tudást, felkészülést is igényel. Ezért indítjuk újra már hagyományosnak mondható képzésünket, mert egyre többen jelzik, hogy szívesen vennének részt valamilyen formában a Tábitha ház tevékenységében.

Várjuk, azokat is, akiket érdekel a gyermekhospice ellátás, segíteni szeretnék önkéntesként a gyermekhospice szervezeteket, pl. adománynyűjtésben, kommunikációs feladatokban, rendezvényszervezésben vagy adminisztrativ feladatokban, minden olyan feladatban ami nem közvetlenül a gyerekek ellátásával kapcsolatos, azaz nem “ágy melleti” munka!

Akik a konkrét ellátásban szeretnének bekapcsolódni és tudják vállalni, hogy kéthetente körülbelül 4-6 órát segítenek azokat várjuk a teljes képzésre. A 40 órás gyermekhospice hospice önkéntes képzésünk során megismerkednek a gyermek palliativ team tagjaival, azokkal a feladatokkal amiket ellátunk. Az orvos, az ápoló, a gyógytornász, a pszichológus, a gyógypedagógus, a szociális munkás, a különféle terapeuták munkájába is részletes betekintést ad a képzés. A teljes képzésben részt vevők pedig betegágy melletti önkéntes munkát is vállalhatnak a tanfolyam elvégzése után, hiszen erre készít fel az elméleti az önismereti és kommunikációs blokk, valamint az ápolási gyakorlati ismereti tréning, melyet a 40 óra tartalmaz.

A gyermekhospice munka sok tekintetben más, mint a felnőtt hospice ellátás! Az életvégi ellátásban részesülő gyerekek családjainak nyújtott szolgáltatás mellett, a családokat segítő, úgynevezett mentesítő ellátást kínálunk olyan gyerekeknek, akik életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel élnek. Munkánk nagyobb részében ezekkel a gyerekekkel foglalkozunk!

A családok támogatása, azt jelenti, hogy a szülőkre és testvérekre is tekintettel vagyunk! A gyerekek testi-lelki állapota sokszor függ a szülők hangulatától és testi-lelki állapotától, ezért is fontos az ő támogatásuk is.

Fontos! A 40 órás képzésért oklevelet maximum 10% (4 óra) távollét esetén tudunk adni. Amennyiben a hiányzások óraszáma ezt meghaladja, abban az esetben a következő tanfolyamon pótolva a kihagyott napo(ka)t kaphat oklevelet a résztvevő.

A képzésen való részvételért 15.000 Ft adományt szívesen fogadunk!

A KÉPZÉS IDŐPONTJAI: 2018 szeptember 28-29 és október 12-13 , pénteki és szombati napokon 9-17-óráig!

A képzés helye: Tábitha ház, Törökbálint

Jelentkezni az adatlap kitöltésével lehet!

https://goo.gl/forms/I8BQbdbfvotnf5nL2

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top