Hamarosan megkezdik a rendelést a bohócdoktorok Salgótarjánban

Egy éven át rendelnek a Piros Orr Bohócdoktorok a salgótarjáni kórház gyermekosztályán. A lehetőséget jótékonysági akadályfutó verseny bevétele teremtette meg.

Fotó: nool.hu

A Palóc Roham jótékonysági akadályfutó versenyének nevezési díjaiból 1,8 millió forint gyűlt össze, amiből egy éven át látogathatják majd bohócdoktoraink a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályán fekvő beteg gyermekeket és csalhatnak mosolyt a kis arcokra – osztotta meg közösségi oldalán az intézmény a Piros Orr Bohócdoktorok bejezését. 

Abban arra is kitértek, hogy a napokban megtörtént az első hivatalos egyeztetés az alapítvány és a gyermekosztály vezetői között. A rendkívül jó hangulatban zajló, mindkét fél részéről bizakodó és lelkes hangulatú megbeszélés végén Dr. Szabó Attila osztályvezető főorvos elővarázsolta gitárját és Gelencsér Tünde művészeti vezetővel közösen csaptak a húrokba. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: szeptemberben újabb sikeres versenyt rendezett a Palóc Roham Egyesület csapata. Az immár hatodik jótékonysági terep akadályfutó megmérettetésen ez alkalommal a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak gyűjtöttek, hogy legalább egy évig a salgótarjáni székhelyű Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház gyermekosztályán is vizitelhessenek a bohócdokik. Az elhatározásukban ez alkalommal is sokan segítették őket, a futamok után a teljes nevezési bevétellel, egymillió-nyolcszázezer forinttal támogatták az alapítványt a salgótarjáni erőpróba szervezői. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/11/hamarosan-megkezdik-a-rendelest-a-bohocdoktorok-salgotarjanban

Scroll to Top