Húsvéti díszbe öltöztették Nemtit lelkes helyi lakók

Tavasztündér, virágok, nyulak és piros tojások díszítik Nemtit, ami a helyi egyesület tagjainak és lelkes önkénteseknek köszönhető. Lelkes helyi önkéntesek fogtak össze idén is, hogy húsvétot megelőzően méltó díszbe öltöztessék Nemtit. Az Ilonatelepi elágazóban, az út mentén hatalmas piros tojások hangolnak a közelgő ünnepre, a faluba érkezőket a Tavasztündér fogadja, és tojásfa is készült. A nagyobb alkalmakat, jeles ünnepeket megelőzően a Kiskerttől a bográcsig Egyesület tagjai, helyiekkel kiegészülve, időt és fáradtságot nem kímélve igyekszik lakókörnyezetüket szebbé varázsolni.

Fotó: nool.hu

– Ahogy az elmúlt években, úgy idén is felállítottuk a tojásfát, amire felkerültek a hímes tojások. Természetesen a nyulakat formázó figurák is helyet kaptak a kis téren és ebben az évben tavasztündér is üdvözli a településen áthaladókat – fogalmazott Szota Ferencné, az egyesület elnöke, hozzátéve: – Mindig vannak, akik csatlakoznak a faludíszítéshez, az alapanyagokat pályázati pénzből vásároljuk meg, de helyi vállalkozók és civilek is támogatják a munkánkat. 

Mint mondta, a közelmúltban jótékonysági bált rendeztek, aminek bevételéből padokat helyeznek majd ki a közterületekre. Emellett facsemetéket is ültettek az elmúlt hetekben, korábban pedig filagóriát állítottak. Folyamatosan azért tevékenykednek, hogy élhető és rendezett településen élhessenek.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/03/husveti-diszbe-oltoztettek-nemtit-lelkes-helyi-lakok

Scroll to Top