Idén is sokat tesz a megelőzésért a salgótarjáni Rákellenes Liga

Jövőbeli eseményekről kérdeztük Kreicsi Máriát, a Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni szervezetének az elnökét.

– Programokban gazdagnak ígérkezik az idei január?

– Igen. Tavalyhoz hasonlóan idén is csatlakozunk a Rákellenes Világsétához, így január 9-én, vasárnap a Nordic Walking Senior Klubbal közösen egy teljes órás gyaloglást szervezünk a rákbetegek és hozzátartozóik iránti együttérzésünk jeléül. A gyülekező a Camping úti autóbusz-végállomáson lesz 14 órakor. A világsétán való részvétel ingyenes regisztrációhoz kötött, amely az esemény hivatalos oldalán érhető el.

Melyik lesz a következő rendezvény?

– Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából két programot is szervez a liga helyi alapszervezete és a Salgótarjáni Mályvavirág Pont. A Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményében január 17-én Életem gyöngye címmel tartunk interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat a diákoknak, akik például a kérdőívünk kitöltése mellett tabuk nélkül tehetnek majd fel kérdéseket a szakemberek és egy fiatal érintett számára a HPV-ről, a védőoltásról és a méhnyakrákról.

Nyilvános eseményt is tartanak ehhez kapcsolódóan?

– Természetesen. Gyöngyfűzéssel a megelőzésért nevű rendezvényünkön január 18-án, 14 órától az érdeklődők a József Attila Művelődési Központ klubtermében naprakész információkkal gazdagodhatnak egy kisfilm segítségével. Emellett választ kaphatnak a témával összefüggő – akár anonim módon előre megírt – kérdéseikre, illetve a hagyomány szerint közösen szép gyöngyöket is fűzünk majd.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/01/iden-is-sokat-tesz-a-megelozesert-a-salgotarjani-rakellenes-liga

Scroll to Top