Idén utoljára táncolt a Kereplő Néptánc Egyesület pergő lábú csoportja

Minden kétséget kizáróan a nyugat-nógrádi kisváros legismertebb kulturális társasága a Kereplő Néptánc Egyesület pergő lábú csoportja. Tevékenységük átöleli az egész esztendőt, kezdődik minden a farsangi időszakkal és véget ér Szent András havában, november végén.

Ilyentájt általában nagyszabású gálaműsort szerveznek, bár idén kisebb méretű lett a szombati rendezvény, lévén a járványhelyzet alaposan áthúzta az eredeti számításokat.

Ebben a műsorban az egyesület különböző korosztályos csoportjai a szülők, barátok és ismerősök előtt bemutatják a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, hogy az előző hónapokban miként csiszolták tudásukat, milyen új táncfajtákat tanultak meg, mifajta forgási elemeket, lépéskombinációkat sajátítottak el.

Mindezt az érdeklődők hatalmas vastapssal díjazzák. A csoport vezetője, Simon Katalin néptáncos-koreográfus pedig beszámol a mögöttük hagyott év legfontosabb mozzanatairól, és persze a tanítványok is rendre meglepetésekkel rukkolnak elő mesterüknek.

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/iden-utoljara-tancolt-a-a-kereplo-neptanc-egyesulet-pergo-labu-csoportja-4440902/

Scroll to Top