Ismét helyi civilek céljait támogathatják a TESCO vásárlói

Immár tizedik alkalommal lehet helyi egyesületek és alapítványok céljait segíteni a TESCO áruházaiban. Az “Ön választ, mi segítünk” pályázati program célja, hogy elsősorban jótékony célú közösségi kezdeményezéseket támogassanak, amelyekkel a helyi közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg.

Fotó: Tesco.hu

A vásárlók ezekben a hetekben az áruházlánc salgótarjáni és balassagyarmati áruházaiban is minden vásárlás után kapnak egy zsetont, amivel a gyűjtőponton a kiválasztott szervezetre és pályázati programjára voksolhatnak. A salgótarjáni áruházban ezúttal is három kezdeményezés közül választhatnak a vásárlók.

A Mackóvár Központi Óvoda mellett működő Eszterlánc Alapítvány “Közlekedési kalandok óvodásoknak – KRESZ park építése” projektjével nevezett, melynek keretében az óvoda udvarán szeretnének kialakítani egy táblákkal, jelzőlámpákkal és különböző járművekkel is felszerelt KRESZ pályát. A gyermekek így játékosan, az életkoruknak megfelelő módon sajátíthatnák el a szabályos, biztonságos közlekedés alapjait. A parkot egy családi nap keretében a szülők is megismerhetnék – tették hozzá a projekt ismertetőjében.

A Zagyvarónai Sport Egyesület egy BMX-pályát szeretne kialakítani a helyi sportpálya eddig kihasználatlan területén. Az egyesület szerint a városrész kiesik a városközpont adta sokszínű sportéletből, a pálya létrehozásával azonban minden mozogni vágyó fiatal helyben jutna biztonságos és kulturált sportolási lehetőséghez. A sportolás mellett ráadásul társas kapcsolatokat és közösséget is építhetnek a helyiek – emelték ki.

A vásárlók az Adománytaxi Alapítvány karancssági “VarrOda-Vissza” programját is segíthetik. A budapesti alapítvány már számos Nógrád megyei településre juttatott el különféle adományokat, a VarrOda-Vissza programban pedig a fővárosban feleslegessé vált varrógépek és textíliák hasznosításával, varró workshopokon szeretnék ösztönözni a hátrányos helyzetű gyermekeket az alkotás örömének megélésére. Az alapítvány elismert szakemberek segítségével szeretné megteremteni az alapokat a helyi varrásoktatás hosszú távú működéséhez egy olyan faluban, melynek régi vágya egy közösségi varroda létrehozása.

A zsetonokkal leadott támogató voksokat február 13-ig várják a szervezetek, melyek a szavazás kimenetelétől függően részesülnek majd 400, 200 vagy 100 ezer forint adományban.

A balassagyarmati áruházban a Cseperedő Óvodáért Alapítvány napvitorlás árnyékolók beszerzését is magába foglaló céljára, a Csesztvei Gyermekekért Alapítvány népzenei léleksimogató programjára vagy a Benczúrfalváért Kulturális, Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület „Plusz egy sportjáték” kezdeményezésére lehet szavazni.

https://3100.hu/helyi-civilek-celjait-tamogathatjak-a-tesco-vasarloi/

Scroll to Top