Itt a NAV 1%-os listája a 2018-as kedvezményezettekről!

Közlemény a 2018. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 1000,- Ft érvényes Szja 1%-os felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2018. szeptember 14-i állapot szerint

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) az alábbiakban ad tájékoztatást a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 6/A. § (2) bekezdése alapján a törvény 4. § (1) bekezdésében és 4/A. § (1) bekezdésében meghatározott kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának illetve technikai számának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2018. szeptember 14-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2017. adóévi (2018. rendelkező évi) Szja 1%-os rendelkező nyilatkozataikban, és a kedvezményezettek javára érvényesen felajánlott Szja 1%-os összegek összesítve elérik, vagy meghaladják az 1000,- Ft-ot.

A NAV a kimutatásban szereplő regisztrált civil kedvezményezetteknek hivatalból teljesíti a kiutalást, így a kedvezményezettek részéről ezzel kapcsolatban további teendő nincs.

Felhívjuk szíves figyelmüket, amennyiben a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a NAV a kiutalást nem teljesítheti, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó rész utalható ki.

A kimutatás pdf. és xls. formátumban tölthető le itt:

https://www.nonprofit.hu/hirek/Itt-a-NAV-1-os-listaja-a-2018-as-kedvezmenyezettekrol

(Forrás:www.nonprofit.hu)

Scroll to Top