Kerekes László-díjjal ismerték el az egykori nógrádi pedagógus hagyományőrző tevékenységét

A Nógrád Megyei Népművelők Egyesülete által alapított Kerekes László-díjat idén Géczi László Miklósné vehette át közösségépítő és hagyományőrző tevékenysége elismeréseként.

Fotó: nool.hu

Nógrád Megyei Népművelők Egyesülete nyolc évvel ezelőtt alapította meg szakmai kitüntetését, a Kerekes László-díjat. Az elismerés az egyesület javaslata alapján olyan egyéneknek vagy közösségeknek adományozható, akik a közművelődési, közösségépítő, hagyományőrző területen és az egyesületi életben hosszú időn keresztül kimagasló, elismerésre méltó szakmai munkát végeztek, megbecsülést szerezve önmaguknak, településüknek és a megyének.

– Az erkölcsi kitüntetés Kerekes László nevét viseli, emléket állítva annak a kollégának, aki a József Attila Művelődési Központ vezetőjeként megalapozta az intézményben folyó szakmai tevékenységet – tájékoztatott Prezenszki Piroska, az egyesület elnöke. – Az idei díjazottunk Géczi László Miklósné, aki Szurdokpüspökiben született, pedagógusként dolgozott a járás több településén. 

Mint mondta: a kitüntetett szülőfalujának polgármestere is volt. Vezetésével a község bekapcsolódott a Pásztó Kistérségi Közkincs Kerekasztal értékmentő munkájába. Megalakultak a Települési Értéktár Bizottságok, amelyeknek a helyi értékek gyűjtése, gazdagítása és továbbadása volt a feladatuk. A Nógrád Megyei Népművelők Egyesületének szinte kezdetétől tagja és lelkes motorja. Az elmúlt 15 évben számos kiállítást és rendezvényt valósított meg társaival, egyesületével.

– Géczi László Miklósné hagyományőrző tevékenysége, közösségépítő munkája, segítőkészsége, emberi nagysága, a fiatalabb korosztály számára példaértékű energiája jóval túlmutat Szurdokpüspöki, a járás, valamint a Kárpát-medence határain. Mindezek alapján megérdemelten kapta meg a Népművelők Nógrád Megyei Egyesületének Kerekes László plakettjét – fogalmazott Prezenszki Piroska. 

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2023/04/kerekes-laszlo-dijjal-ismertek-el-az-egykori-nogradi-pedagogus-hagyomanyorzo-tevekenyseget

Scroll to Top