Keresi az ország madárbarát településeit az MME

Olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére.

bird, young bird, winter chickens
Fotó: Illusztráció

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására. A Madárbarát település mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére, és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) kihelyezve.

A nyertes önkormányzatok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől településenként 1 millió forint értékben madárvédelmi, természetvédelmi eszközöket kapnak, továbbá egy Madárbarát mintakert tanösvényt és 2 éves szaktanácsadást is elnyernek.

A pályázók közül összesen 10 települést választanak ki. A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázat benyújtásának határideje június 10., péntek. További részletek és a pályázati űrlap az MME oldalán érhető el. A pályázatot a Közösen a természetért Life 20 NGO4GD /HU/000037 című projekt keretében hirdeti meg az MME.

https://www.nool.hu/egyperces/2022/05/keresi-az-orszag-madarbarat-telepuleseit-az-mme

Scroll to Top