Két jó ügyet is támogathatnak a vasárnapi Somoskői Advent résztvevői

Negyedik alkalommal rendezik meg a Somoskői Adventet vasárnap a hegyi településrész buszfordulója környékén.

Klecsány Anikó főszervező, a Somoskőért Civil Egyesület elnöke rádiónknak elmondta: a 9 órától késő délutánig tartó vásárt vezetett túra, az Apró Mancsok jóvoltából a könyvtárban kézműves foglalkozás, 14 órától pedig a Balogh Edina és barátai népzenei formáció koncertje is kíséri majd. Az eseményen hirdetik ki az Angyalos Karácsony című gyermek rajzpályázat eredményeit is, melyre 150 pályamunka érkezett.

A rendezvény miatt a településrészt érintő helyi autóbuszjáratok 2021. december 19-én (vasárnap) 9 és 16 óra között csak Somoskő, bejárati út megállóhelyig közlekednek – közölte a Voláninform.

A vásáron kézműves termékek előállítói és helyi termelők lesznek jelen, többek között gyertyákkal, égetett fatermékekkel, horgolt és ásványi ékszerekkel, asztali díszekkel, levendulából készült termékekkel, de méz, sajt, lepény és rétes, préselt gyümölcslé és chili árusok kínálatából is lehet majd válogatni.

Idén már több mint 30 árus lesz ott Somoskőben, akik a nógrádaikon túl immáron Pest és Heves megyei településekről is érkeznek.

Klecsány Anikó kiemelte: az eseményre kilátogatók két ügyet is támogathatnak. A résztvevők pénzbeli vagy tárgyi felajánlásokkal segíthetik a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületet; emellett mindazok, akik emlékül megvásárolják az egyesület bögréjét vagy hűtőmágnesét, segítik azt a törekvést, hogy a somoskői vár és az emlékpark újra kivilágítást kapjon.

https://3100.hu/ket-jo-ugyet-is-tamogathatnak-a-vasarnapi-somoskoi-advent-resztvevoi/

Scroll to Top