Két nógrádi városban is felajánlhatják a régi iskolatáskákat a rászorulóknak

Egész nyáron felajánlhatják régi, de még jó állapotú iskolatáskáikat azok, akik így szeretnének örömet okozni szeptemberben egy rászoruló gyereknek. A táskákat megyénkben is leadhatják a segíteni szándékozók.

Akik nem szeretnék, hogy régi, megunt, de még jó állapotú iskolatáskájuk a sarokban porosodjon MosolyTáskát készíthetnek abból. Ezzel örömet szerezhetnek egy kisiskolásnak, aki így szeptemberben egy szép táskával kezdheti a tanévet. 

Fotó: nool.hu

A PontVelem Okos Program, a GLS Hungary és a Máltai Szeretetszolgálat egész nyáron várja a megunt, jövőre már nem használt iskolatáskákat, hogy iskolakezdésre átadhassa a rászoruló gyerekeknek. Így a felajánlóknak még van idejük átgondolni, hogy mit tegyenek a táskába, sőt még arra is, hogy írjanak egy rövid üzenetet is a kitisztított és tanszerekkel megtöltött hátizsák mellé. A segíteni szándékozók júniustól augusztus végéig a gyűjtőpontokon, augusztus 21. és szeptember 8. között az iskolákban adhatják le a kész MosolyTáskát. Nógrád megyében Balassagyarmaton és Salgótarjánban is működik gyűjtőpont, amelyek listája ITT található.

Azok, akik már kinőttek az iskolatáskás korszakból, de szeretnék támogatni az akciót, a táska árát felajánlhatják, amiből a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze a rászoruló gyerekeknek.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/06/ket-nogradi-varosban-is-felajanlhatjak-a-regi-iskolataskakat-a-raszoruloknak

Scroll to Top