Kétmillió forintból fejleszthette mentést könnyítő eszközeit a csitári egyesület

Nemrégiben kétmillió forint támogatást nyert el a csitári székhelyű Ipoly-völgyi Különleges Mentők Egyesülete a Magyar Falu Programban kiírt Falusi Civil Alap pályázatán – közölte a szervezet közösségi oldalán.

Fotó: nool.hu

A támogatás lehetővé tette további nagy értékű eszközök beszerzését, amelyek a jövőben komoly segítséget jelenthetnek az önkénteseknek munkájuk során. 

Mint arról az egyesület beszámolt, a támogatásból két újabb, a munkavégzést jeges vízben is lehetővé tevő száraz ruhát sikerült beszerezni a búvárjaik számára. Az eltűnt, sérült személyek terepen történő felkutatását és mentését pedig egy drón­berendezés is segíti majd.  Vásároltak továbbá egy kagylóhordágyat is, amelynek segítségével a nehezen megközelíthető helyekről könnyebben és biztonságosabban hajthatók végre a mentések. 

Emellett két terepjáró jármű is új, elektromos csörlőberendezéssel gazdagodott, amely szintén óriási segítség a nehéz terepi bevetéseknél.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2022/09/ketmillio-forintbol-fejleszthette-mentest-konnyito-eszkozeit-a-csitari-egyesulet

Scroll to Top