Kincsesládák érkeztek a salgótarjáni kórház gyermekosztályára

Nyolc városban összesen ezer gyermek kaphatja kézhez kórházba kerülésekor azt a kincsesládát, amit két korosztály számára fejlesztett ki az Amigos a gyerekekért Alapítvány – közölte a 3100.hu-val a szervezet.

Fotó: 3100.hu

Közleményük idézi Forgács-Fábián Sárát, az alapítvány megálmodóját és vezetőjét, aki megfogalmazta: mindenkinek szüksége van barátokra, amikor pedig kórházba kerül egy beteg gyerek, nemcsak a megszokott mindennapokat kell nélkülöznie bizonytalan időre, hanem a barátait is. Erre adnak választ, a magányt enyhítve: 150 önkéntes egyetemistával több kórházban személyesen is jelen vannak a gyerekek ágya mellett, ahol pedig erre még nincs lehetőségük, ott a barátsággal és a játékkal teli KalanDobozz visz egy kis vidámságot majd a bizonytalanságba – ismertette.

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány jóvoltából a KalanDobozzok immáron a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Gyermekosztályára is megérkeztek.

Az Amigos saját fejlesztésű világutazó kártyajátékával kétféleképpen is játszhatnak a gyerekek: a nagyok küldetésfüzetében egy izgalmas űrutazás történetét ismerhetik meg, az óvodások füzetében pedig a bátor kisegér kalandjait kísérhetik nyomon.

Az iskolások színes ceruzákkal és jegyzetfüzettel tudják a felmerülő gondolataikat, rajzaikat lejegyezni, az ovisok pedig állatos ujjbábok segítségével játszhatják el élményeiket, gondolataikat. Az iskolások egy online időutazós foglalkozásban tudják a LEGO kockáikat használni, az óvodások pedig egy kiselefántot építhetnek meg, közben pedig egy különleges mesét is meghallgathatnak a csökönyös kiselefántról.

https://3100.hu/kincsesladak-erkeztek-a-salgotarjani-korhaz-gyermekosztalyara/

Scroll to Top