Komplex programmal segítik a diákokat az egészséges jövőkép kialakítására

Ma az első foglalkozással elindult a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott, a mentorprogram célja, hogy a gyermekeket céltudatos életvitelre, rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze. „Most először indítunk ilyen egész tanévre szóló komplex mentorprogramot, ezért nagy várakozásokkal tekintünk a következő hónapokra” – jegyezte meg a Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpikon kajakozó, a Bajnokok Útja Alapítvány alapítója.

Az előző tanévben a Bajnokok Útja Alapítvány pályázati kiírást tett közzé pest megyei általános iskolák, 4. osztályos tanulói számára, hogy részt vehessenek a szervezet mentorprogramjában. A szakmai zsűri végül az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola 4. b osztályát választotta ki győztesnek. Ennek eredményeképpen az ősszel már az 5. évfolyamos ismereteket tanuló diákok egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehetnek részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok és dietetikusok bevonásával.

A Bajnokok Útja Alapítvány partnere a Coachingpoint, melynek szakemberei a program elejétől a végéig gondoskodnak az előre eltervezett foglalkozások megvalósításáról. A mentorprogram óráira havonta egy alkalommal kerül sor. Ezen foglalkozások alatt a tanulóknak lehetőségük lesz megismerkedni többek között a rendszeres sportolás fontosságával, a különböző sportágakkal, illetve az egészséges táplálkozás jelentőségével. A diákok emellett megtanulhatják, hogyan állítsanak fel maguk elé elérhető célokat, továbbá megismerhetik, mit kell tenniük célkitűzéseik megvalósítása érdekében akár a sport, akár az élet más területén. A foglalkozások között lesz tornaóra, beszélgetés és számos sporthoz kötődő program. A gyerekek emellett sporteseményeken vehetnek részt, a mentorprogram zárásaként pedig jövő nyáron sor kerül a Bajnokok Táborára.

A kormány prioritásként tekint az egészségtudatos, mozgásban gazdag életmód elterjesztésére, népszerűsítésére, és elkötelezett amellett, hogy minden gyermek sportoljon és egészségesen éljen, ezért a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szakmailag és anyagilag is támogatta. „A Bajnokok Útja Alapítvány most induló mentorprogramjának támogatásával is az a célunk, hogy ösztönözzük diákokat a rendszeres mozgásra, az egészséges táplálkozásra, a tudatos és kiegyensúlyozott életvitelre. A program mintegy iránytű a sportos, egészséges életmód felé vezető úton, hiszen az elkövetkező tanév során a gyerekek rengeteget tanulhatnak és tapasztalhatnak meg arról, miért is jó mozogni, aktív életet élni, miként válhat mindennapjaik részéve a sport.” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Azt is kiemelte, hogy az élsport is aktívan bekapcsolódik a diákok sportolásra való ösztönzésébe. A programban olyan neves sportolók vesznek részt, mint az alapító, a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Fazekas-Zur Krisztina, az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám, a paralimpikon triatlonista Boronkay Péter, valamint a párbajtőröző Varga Katalin.

(Forrás: www.kormany.hu)

Scroll to Top