Közel százan ragadtak túrabotot az egészségükért Salgótarjánban

Közel száz résztvevő ragadott túrabotot és teljesítette szerdán a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Tarjáni Szabadidősport Klub által megszervezett nordic walking túrát.

nordic walking, stroller, walk
Fotó: Illusztráció

Kreicsi Mária, ez előbbi szervezet vezetője elmondta: a két csoport évek óta együttműködik, és kölcsönösen látogatják egymás rendezvényeit. 

– Közös küldetésként tekintünk a rendszeres szabadidős sportolás népszerűsítésére, hiszen tudjuk, hogy az egészségmegőrzésnek a testmozgás az egyik legfontosabb alappillére. Ez a közös szervezésű esemény egyben egy születésnapi rendezvény is, mivel a sportklub szárnyai alatt működő Nordic Walking Szenior Klub napjainkban ünnepelte megalapításának negyedik évfordulóját. Ez alkalomból egy rövid túrát hirdettünk meg, mely során elsétáltunk az Eresztvényi Látogatóközponttól a sípályáig, majd vissza. Úgy gondoltuk, hogy legyen ez egy vidám nap, amely hangulatot tombolasorsolással és szalonnasütéssel is fokoztuk – fejtette ki Kreicsi Mária. 

A Tarjáni Szabadidősport Klub elnöke, Félegyházi Éva kifejtette: a szenior csapat a közösségi oldalán jelenleg közel kétszázötven tagot számlál. – Minden szerdán túrázunk néhány órán át az egészségmegőrzés jegyében. Idén egy nyertes pályázat segítségével a környéken túlra, busszal megközelíthető helyszínekre is eljutottunk, így például jártunk Ecsegen a Zsunyi-patak völgyében, megnéztük a bujáki várat és a Sasbérci kilátót, illetve az apci tengerszemhez is ellátogattunk – mondta Félegyházi Éva. Elárulta: ismét pályázni fognak, hogy az északi gyaloglás hívei minél jobban megismerhessék a környéket. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2021/12/kozel-szazan-ragadtak-turabotot-az-egeszsegukert-salgotarjanban

Scroll to Top