Közösségi összefogással újult meg a falu jelképe, a százéves kút Bokor községben

Közösségi összefogással újult meg Bokor község egyik jelképe, a százéves kút. Helyére került a Szabadság úton az új kútfelépítmény, ami a falu lakosainak felajánlásaiból készült el. A lelkes önkéntesek kimerték a vízbe került deszkákat és szemetet is. A község központjában, a templom közelében, a kultúrházzal szemben áll az a százéves kút, ami nagy szerepet játszott a helyi közösség életében. Az nemcsak csak vízvevő pontként funkcionált, hanem fontos találkozóhelye is volt a lakóknak. Az asszonyok korábban, a vasárnapi misét követően ott gyűltek össze és beszélték meg a heti történéseket.

Fotó: nool.hu

Hegedűs Pál polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kút mára nagyon rossz állatba került, veszélyessé vált, ezért körbekerítették és lefedték azt. A helyiek kezdeményezésére pedig a közelmúltban napirendre került annak felújítása. Egy magánszemély felajánlotta a szükséges anyagokat, a renoválás munkadíjára pedig gyűjtést indítottak, a szükséges összeg gyorsan össze is gyűlt. 

Áprilisban kútavató ünnepséggel köszönik majd meg a falu közösségének adományait. A későbbiekben a tervek szerint a lábazatot is helyreállítják és új betonjárda is épül. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2024/04/kozossegi-osszefogassal-ujult-meg-a-falu-jelkepe-a-szazeves-kut-bokor-kozsegben

Scroll to Top