Milliós adomány a Robot Klubtól

1 millió forinttal járul hozzá a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulási feltételeinek javításához a ROBOT Club, az Őrzők Alapítvány közreműködésével. A támogatást az Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja.

A ROBOT a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekek támogatására kezdett adománygyűjtésbe tavaly év végén. Az akció során a klub a bevételeinek egy részét a Klinika betegei számára ajánlotta föl. A kezdeményezést négy, a ROBOT színpadán fellépő zenekar is segítette.

Az átadott 1 millió forintot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány a kórház épületében található baba-mama szobák felújítására fordítja. A szobákban azokat a szülőket helyezik el, akik nem tudnak éjszaka a gyermekük mellett lenni, a lehetőségnek köszönhetően viszont a hosszan tartó kezelések alatt is a kicsik közelében maradhatnak.

“A gyermekek aktív gyógykezelése másfél-két évet is igénybe vesz – mondta el dr. Garami Miklós, a Gyermekklinika igazgatóhelyettese. “Mára a daganatos és leukémiás gyerekek közül 10-ből 8-at meg tudunk gyógyítani és ennek sikeréhez most a ROBOT támogatása is hozzájárul” – tette hozzá.

“A ROBOT tervei között szerepel, hogy a vendégek bevonásával, minden évben segítünk valamilyen ügyet. Reméljük, hogy ezzel felhívhatjuk az emberék figyelmét az ehhez hasonló fontos kezdeményezésekre” – mondta Papp Szabolcs társtulajdonos, a Supernem zenekar énekese.

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top