Minden eddiginél sikeresebb adni öröm! Akció

Minden eddiginél sikeresebb volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR-csoport 20. alkalommal megrendezett karácsonyi gyűjtése. Az idei Adni öröm! akcióban hat nap alatt 288,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak az üzletek vásárlói, ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló embereknek karácsonyra.

2017. december 15. és 20. között országszerte 165 SPAR és INTERSPAR áruházban zajlott a gyűjtés, melynek során a Szeretetszolgálat több mint 2500 önkéntese szólította meg a vásárlókat, hogy lehetőségeikhez mérten vásároljanak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek is. A húszéves gyakorlatot követve a Szeretetszolgálat munkatársai az összegyűlt élelmiszereket minden nap raktárakba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze.

Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehetett a http://www.adniorom.hu/ oldalon. A felajánlott adományokból kétféle csomag készült. A közvetlenül fogyasztható termékekből, édességekből, konzervekből, kekszből hajléktalan embereknek és szociális intézmények lakóinak készültek csomagok, míg a lisztet, étolajat, száraztésztát és egyéb adományokat családoknak juttatják el. Az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az ország egész területén még karácsony előtt átadják a rászorulóknak.

Az idén 20. alkalommal lebonyolított Adni öröm! akció szervezői több tízezer vásárlónak köszönik, hogy felajánlásaikkal, adományaikkal hozzájárultak a gyűjtés sikeréhez.

Forrás: beküldött hír

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top