MNE Egyesületi Plakett és Önkormányzatok a Közművelődésért díjak 2018

 

A Magyar Népművelők Egyesülete felhívja tagjait és a közművelődési szakmában dolgozó kollégákat, hogy tegyenek javaslatot az Egyesület által adományozható kitüntetések adományozására.

Az MNE Egyesületi Plakett kitüntető díj annak az egyesületi tagnak adományozható, aki a Magyar Népművelők Egyesülete szervezeti életében és a kultúra ápolásában, fejlesztésében, a közösségi művelődés érdekében huzamosabb időn át, kiemelkedő tevékenységet folytatott.

Önkormányzatok a Közművelődésért díj annak a települési önkormányzatnak adományozható, amely hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytat a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén. Olyan finanszírozási és döntéshozatali gyakorlatot alakított ki, amely kiemelten támogatja a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését. Tevékenységében kiemelkedő szerepet játszik a helyi kulturális intézmények, közösségek működésének segítése.

A díjra három kategóriában lehet javaslatot tenni: községi, városi, megyei jogú városi vagy budapesti kerületi.

A javaslatok megtételének határideje: 2018. április 20. A kitöltött űrlapokat kérjük küldjék az kituntetes@mane.hu e-mail címre.

A kitüntetések odaítéléséről az MNE elnöksége dönt.

A díjakat a Népművelők XXXV. Országos Vándorgyűlésén, 2018. május 16-án, Hajdúszoboszlón adják át.

Felhívás – MNE Egyesületi Plakett és Önkormányzatok a Közművelődésért díjak 2018

(Forrás: www.kozossegimuvelodes.hu)

Scroll to Top