Nehéz sorsú gyermekeket segített a Bunge

nehéz sorsú

A társadalmi felelősség vállalás évek óta fontos alappillére a cég életének, így idén is több alapítványt és rászorulót segített az olajosmag-feldolgozó vállalat.

A Bunge Zrt. az elmúlt három év hagyományaihoz hűen ezúttal is jelentős figyelmet fordított az ünnepek közeledtével arra, hogy karácsony előtt mosolyt varázsoljon a nehéz sorsú gyerekek, arcára és örömöt csempésszen a rászorulók mindennapjaiba.

“December elején kezdődtek a karácsonyhoz fűződő jótékonysági akciók, a munkavállalóink körében idén is a kívánság karácsonyfa volt a legnépszerűbb adakozási forma. A Váci úti irodánkban felállított fenyőfára minden évben a díszek mellé felkerül árva vagy nehéz sorsú gyermekek kívánságai is. Két évvel ezelőtt harminc kívánság várt teljesítésre, tavaly már hetven Bunge munkavállaló vállalta a karácsonyi angyal szerepkört, és váltott valóra karácsonyi vágyakat, idén a budapesti központ százhetvenöt alkalmazottjából százan döntöttek jótékonykodás mellett. Ehhez a kezdeményezéshez minden évben kiválasztunk egy partnert, ezúttal az Otthon Szociális Szolgáltató három-hét éves növendékei küldhették el vágyaikat” – mondta el Lipcsei Kornélia, a Bunge Zrt. HR Business Partnere, a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos projektek felelőse.

A cipősdoboz ajándékgyűjtés is mindig sikeresen zajlik a vállalaton belül: a HR osztály gyűjti az adott korú és nemű gyermekeknek szánt, cipősdobozba szépen becsomagolt ajándékokat, majd a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül juttatják el a rászorulóknak. Ezen ajándékok a kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban lakó gyermekek kapják. Ezen kívül minden esztendőben csatlakozik a Bunge az Ökumenikus Segélyszervezet Bazilika előtti szeretetéhség kampányához, ahol mézeskalács sütéssel népszerűsítik az adománygyűjtést.

Már hagyomány az is hogy a Bunge az üzleti partnerek ajándékaira szánt összeg egy részét nemes célra, egy kiválasztott gyerekekkel foglalkozó segélyszervezetre fordítja: tavaly a Mosoly Alapítványt segítette ilyen formán a vállalat, ebben az évben a végső stádiumban lévő beteg fiatalok kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványhoz juttatták el támogatásukat. Ebből az összegből például egy leukémiás kisfiúnak épül játszótér a család udvarán, egy másik daganatos kisfiú pedig egy telefont kap ajándékba, hogy azzal tudja tartani a kapcsolatot barátaival, amíg nem látogathatják őt.

“Öt vállalati alapértékünk talán egyik legfontosabb pillére a társadalmi felelősségvállalás, így nem csak az ünnepekkor, hanem az év közben is kiemelt figyelmet fordítunk erre a vállalati szerepkörünkre” – vette át a szót Lajkó Erika, a Bunge Zrt. HR vezetője. “Tavasszal például társultunk a United Way könyvforgató programjához, aminek segítségével száznál több művet juttattunk el hátrányos helyzetű települések tanulóinak. A Cseppkő Gyermekotthonban festéssel segítettük a felújítást, valamint az otthon működésétét is támogattuk. Az Ökomenikus Segélyszervezeten keresztül pedig egy hajléktalan szálló felújításában vállaltunk szerepet” – egészítette ki Lajkó Erika.

Forrás: marketinginfo.hu

(Forrás: www.civilhirugynokseg.hu)

Scroll to Top