Önkénteseik számára tartottak képzést az Ipoly-völgyi Különleges Mentők

Szokolyán és a Nagy-Hideg-hegyi Túraközpontban tartottunk képzést az Ipoly-völgyi Különleges Mentők tagjai, valamint a börzsönyi mentési feladatokba bekapcsolódó önkénteseik számára a közelmúltban.

A kétnapos rendezvényen először az egyesület mentőtiszt tagtársnője tartott előadást a betegellátás legfontosabb ismereteiről, majd pedig képzett elsősegély-oktató irányításával átismételték az újraélesztés elméleti és gyakorlati ismereteit. 

Mentőápoló tagtársaink vezetésével a kimentés és a betegmozgatás módszereit gyakoroltuk, illetve a járműveinkre málházott mentőtáskák felszereléseivel, azok használatával ismerkedtünk. 

− írják az egyesület Facebook oldalán.

Vendégelőadóként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője mutatta be a szolgálat működését, a közelmúltban történt, legemlékezetesebb bevetéseit és a nemrég készenlétbe állított, legújabb gépkocsiját. Vasárnap a börzsönyi önkéntesek számára tartottak gyakorlatot Királyrét közelében az erdőben, ahol mentőtiszt és mentőápolók segítségével gyakorolták a terepen történő betegellátást és a sérültek kimentését. A képzés lebonyolításához  a Visegrádi Alap (International Visegrad Fund) nyújtott támogatást.

https://www.nool.hu/rovidhirek/2022/01/onkenteseik-szamara-tartottak-kepzest-az-ipoly-volgyi-kulonleges-mentok

Scroll to Top